Beurzenblog http://www.beurzenblog.nl expo evenementen, vakbeurzen, publieksbeurzen belicht Thu, 12 Jan 2017 09:45:47 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.4 26318192 Messe Duesseldorf frist langzaam op http://www.beurzenblog.nl/1039/messe-duesseldorf-frist-langzaam-op/beurzenbranche/2016/05 http://www.beurzenblog.nl/1039/messe-duesseldorf-frist-langzaam-op/beurzenbranche/2016/05#respond Thu, 19 May 2016 09:20:13 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=1039   Messe Düsseldorf is al heel wat jaren aan het moderniseren, maar het is dan ook een mega-klus. De hallen zijn uit de tijd dat Abba het songfestival won, en sindsdien nooit gemoderniseerd. Je kunt je op het beursterrein nog ten dele in de jaren ’70 wanen: (vaal)bruine hallen met grote (vaal)oranje halnummers. Maar daar [...]

The post Messe Duesseldorf frist langzaam op appeared first on Beurzenblog.

]]>
 

Messe Düsseldorf is al heel wat jaren aan het moderniseren, maar het is dan ook een mega-klus. De hallen zijn uit de tijd dat Abba het songfestival won, en sindsdien nooit gemoderniseerd. Je kunt je op het beursterrein nog ten dele in de jaren ’70 wanen: (vaal)bruine hallen met grote (vaal)oranje halnummers. Maar daar is langzamerhand verandering in gekomen.

Al enkele jaren wordt er zwaar geïnvesteerd. Niet alleen in de vergane glorie van het aanzicht, maar ook in de brandbeveiliging, de ICT,  en vooral: de isolatie. Bij de eerder aangepakte hallen bleek een energiebesparing van 20 procent het resultaat.

Zo zijn onder andere de hallen 4,5,12,13 en 14 al klaar, de andere hallen volgen nog. Het is te hopen dat de treurig uitziende donkere kantoortoren ook meegenomen wordt.

De totale kosten voor het moderniseren en opfrissen van alle hallen op het ruim 100 hectare grote beursterrein worden beraamd op maar liefst 1,2 miljard euro.

 

The post Messe Duesseldorf frist langzaam op appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/1039/messe-duesseldorf-frist-langzaam-op/beurzenbranche/2016/05/feed 0 1039
Smart technologies zeker toepasbaar op beurzen http://www.beurzenblog.nl/1027/smart-technologies-zeker-toepasbaar-op-beurzen/branchebijeenkomst/2015/07 http://www.beurzenblog.nl/1027/smart-technologies-zeker-toepasbaar-op-beurzen/branchebijeenkomst/2015/07#respond Wed, 01 Jul 2015 08:48:03 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=1027 Zijn nieuwe – slimme – technologieën ook waardevol voor beursdeelnames? Volgens Laarhoven design wel en om haar relaties hiervan te overtuigen organiseerde het standbouwbedrijf BoothCamp: smart technologies @ exhibitions. Op 23 juni werden de deelnemers getrakteerd op een bijzondere combinatie van hightech ontwikkelingen in het rauwe interieur van de Utrechtse Metaalkathedraal; ooit een kerk, later [...]

The post Smart technologies zeker toepasbaar op beurzen appeared first on Beurzenblog.

]]>
Zijn nieuwe – slimme – technologieën ook waardevol voor beursdeelnames? Volgens Laarhoven design wel en om haar relaties hiervan te overtuigen organiseerde het standbouwbedrijf BoothCamp: smart technologies @ exhibitions. Op 23 juni werden de deelnemers getrakteerd op een bijzondere combinatie van hightech ontwikkelingen in het rauwe interieur van de Utrechtse Metaalkathedraal; ooit een kerk, later een metaalfabriek en nu een kunstenaarsbolwerk.

De aftrap is met korte, maar toch net wat langer dan geplande, presentaties over de vandaag getoonde ontwikkelingen. En zo worden virtual en augmented reality, 360 graden video, tweet swipen, leadsapp en facial coding aan ons woordenboek toegevoegd en wordt de gereedschapskist voor beursdeelnames uitgebreid met een Oculus Rift, Google Glass, Drones en iBeacons.

Het is aan Anton Slager, algemeen directeur van Laarhoven, om duidelijk te maken dat dit meer dan speeltjes zijn en daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een hogere effectiviteit van een beursdeelname. Hij kan dit onderbouwen met praktijkvoorbeelden, omdat het standbouwbedrijf regelmatig de effectiviteit van een beursdeelname laat meten. Zo werd voor de beursdeelname van ABS All Break Systems op de Automechanika in Frankfurt de Oculus Rift ingezet. Uit de facial coding emotiemeting kwam naar voren dat deze een dubbel zo hoge score gaf als bij een presentatie zonder deze virtual reality-bril.

Na de presentaties werden de deelnemers in groepjes opgedeeld, voor een circuit langs de diverse technologieën, om ze zelf te kunnen ervaren. In sommige gevallen bleef dit beperkt tot een herhaling en enige verdieping van het eerder gepresenteerde. Het leukste en meest indringende waren natuurlijk de apparaten die men zelf kon uitproberen, zoals de Google Glass in combinatie met iBeacons, de Oculus Rift in combinatie met 360 graden video en bovenal het zelf besturen van een mini-drone.

Uit de bezoekersevaluatie blijkt dat de iBeacons door het grootste percentage bezoekers (79 procent) als toepasbaar voor een eigen event worden gezien. Deze ‘bakens’ – ze zijn in werkelijkheid heel klein – kunnen overal bij en in geplaatst worden en helpen om de getoonde content aan te passen aan de behoefte van de onderzoeker. Die behoefte kan bijvoorbeeld zijn opgeslagen in een RFID-tag op de deelnemersbadge.

Ook het 360 graden videobeeld scoorde met 76 procent hoog. Het geeft bezoekers de gelegenheid om vrijelijk door een ruimte te bewegen die ergens anders is dan de plek van het event. Dat kan ook realtime met behulp van livestreaming. De virtual reality-bril waarmee je je als het ware in het videobeeld bevindt, scoorde als zelfstandig product lager (62 procent).

De meeste moeite qua praktische toepassing hadden de deelnemers met facial coding, al ziet nog steeds 44 procent mogelijkheden voor deze techniek bij hun beursdeelname of event.

Na deze geslaagde eerste editie van BoothCamp: smart technologies @ exhibitions gaat Laarhoven design dit najaar een tweede organiseren. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden op de website van Laarhoven.

 

The post Smart technologies zeker toepasbaar op beurzen appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/1027/smart-technologies-zeker-toepasbaar-op-beurzen/branchebijeenkomst/2015/07/feed 0 1027
Een miljonair als bezoekersmagneet http://www.beurzenblog.nl/1018/een-miljonair-als-bezoekersmagneet/beursdeelname/2015/03 http://www.beurzenblog.nl/1018/een-miljonair-als-bezoekersmagneet/beursdeelname/2015/03#comments Wed, 11 Mar 2015 16:24:41 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=1018 Kent u Jan Kriekels? Heel Vlaanderen en iedereen die in de Black Rock woestijn woont, kent Jan Kriekels. En iedereen die in de verwarmingsbranche actief is. Die laatsten kennen hem als CEO, eigenaar, art director, R&D- en marketingdirecteur van radiatorenfabrikant Jaga. In Nevada kennen ze hem als deelnemer aan het excentrieke Burning Man festival. En [...]

The post Een miljonair als bezoekersmagneet appeared first on Beurzenblog.

]]>

Kent u Jan Kriekels? Heel Vlaanderen en iedereen die in de Black Rock woestijn woont, kent Jan Kriekels. En iedereen die in de verwarmingsbranche actief is.

Die laatsten kennen hem als CEO, eigenaar, art director, R&D- en marketingdirecteur van radiatorenfabrikant Jaga. In Nevada kennen ze hem als deelnemer aan het excentrieke Burning Man festival. En in Vlaanderen kent men Jan Kriekels als één van de protagonisten in de reality-reeks The Sky Is The Limit, die schaamteloos binnen kijkt bij Vlaamse entrepreneurs die goed in de slappe was zitten.

 

Flamboyant duo

Twee van die entrepreneurs runnen een bedrijf dat deelneemt aan de beurs Batibouw: Willy Naessens en het naar hem genoemde industriële bouwbedrijf zijn goed voor een paar honderd vierkante meter op Batibouw, Jaga en Kriekels doen daar nog een goede zeventig vierkante meter bovenop.

Hoewel beide entrepreneurs bepaald flamboyant te noemen zijn – hoe kom je anders in een programma als The Sky Is The Limit? – zijn hun producten heel erg verschillend. Willy Naessens poot forse, rechttoe-rechtaan utilitaire gebouwen zonder franjes neer. Jaga creëert pareltjes van radiatoren, hebbedingetjes voor aan de wand, die nog warmte afgeven ook.

Twee erg verschillende soorten producten dus, en twee erg verschillende doelgroepen. Dat merk je onder meer aan de manier waarop hun stand op Batibouw vormgegeven is. Bij Willy Naessens een grote open ruimte met veel plaats om met mensen in gesprek te gaan en veel zitgelegenheid, maar nauwelijks foto’s of maquettes van gerealiseerde projecten. De stand communiceert vooral naar de buitenkant, met de naam van de firma en de ondertussen Bekende Vlaming als belangrijkste propositie..

De stand van Jaga is veel meer intimistisch opgevat: vurige rode achterwanden waartegen een kleine selectie Jaga-radiatoren bevestigd is, voorin rode zitbanken in het midden op een draaiplateau de Jaga Low-H2O radiator, die tijdens deze editie in de spotlights staat als zuinigste radiator ter wereld. Een klein hoekje van de (niet eens zo grote) stand is gereserveerd voor een bar waar net acht krukken aan passen, met drie kleine cafétafeltjes voorin.

 

Opmerkelijke spot

Op de landelijke radio was in de dagen voor Batibouw een opmerkelijke spot te horen. Jan Kriekels himself – wanneer hoor je nog eens een miljonair op de radio? – sprak de natie toe met een tweeledige boodschap: kom naar de stand van Jaga op Batibouw om er kennis te maken met ’s werelds zuinigste radiator én kom naar de stand van Jaga op Batibouw om er op mijn kosten een pilsje te drinken. Met een dwingend “En niet vergeten, hé! Komen!” erachteraan. Alles met de zachte Limburgse tongval die ook Kriekels in het programma The Sky Is The Limit typeert.

Het was de eerste keer dat een exposant zo helder en bondig zei waar het bij een (vak)beurs ook altijd een beetje op aan komt: kom gezellig bij ons een pint drinken! Het komt in geen enkele studie voor, maar toch is het een wezenlijk onderdeel van live communicatie: samen bijpraten bij een glas. Een zachte anarchist als Kriekels was het eigenlijk een beetje aan zichzelf verplicht om daar middels een radiospot fijntjes op te wijzen.

 

Logistieke problemen

Ik ben niet bijster sterk met cijfers, maar het leek me dat zelfs een matige respons op de oproep van Kriekels voor gigantische logistieke problemen zou zorgen op de stand van Jaga. Hoe moesten al die duizenden dorstige Vlamingen hun pilsje claimen aan een barretje van hooguit 3 meter breed? Zou daar geen duw- en trekwerk van komen? Handgemeen? Een stormloop?…

Een gevoel van opluchting maakte zich van mij meester toen ik de stand van Jaga in het vizier kreeg. Er heerste een gezellige, maar beheersbare drukte. Bezoekers aanhoorden met een gewillig oor de uitleg over de zuinige radiator, enkelingen hadden het geluk door de maestro zelve over de stand rondgeleid te worden en aan de bar was het allerminst druk. Geen gevechten op leven en dood om een gratis glas, maar hooguit een handjevol bezoekers die even de keel smeerden.

 

Bezoekersmagneet

In de gangpaden rondom de stand was er wél een Kriekels-effect. Bezoekers vertraagden bij het naderen van de Jaga-stand en scanden de hele zone af, op zoek naar die flamboyante CEO die voor hen een glas veil had. Een geoefende standmedewerker maakt van dàt moment gebruik om de bezoeker aan te spreken met een vraag waar hij of zij niet onderuit kan, maar dat gebeurde vreemd genoeg niet. Streng als we zijn, moeten we dat als een gemiste kans kwalificeren. Redelijkerwijze zou je verwachten dat de aanwezigheid van de CEO – Batibouw duurt elf lange dagen – geregisseerd of georkestreerd wordt. Ook dat was niet het geval en is dus een tikkeltje jammer.

Mocht u overwegen om bij een volgende beursdeelname uw CEO als bezoekersmagneet in te zetten, hou dan volgende vuistregels voor ogen: 1) communiceer naar de primaire doelgroep wanneer hij of zij op de stand aanwezig zal zijn, 2) plan de aanwezigheid strategisch op de wat rustiger momenten van de beurs en 3) reik het standteam enkele krachtige openingsvragen aan waarmee ze nieuwsgierige bezoekers kunnen bespelen.

 

The post Een miljonair als bezoekersmagneet appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/1018/een-miljonair-als-bezoekersmagneet/beursdeelname/2015/03/feed 1 1018
Marketing en communicatie van de koude grond http://www.beurzenblog.nl/1010/marketing-en-communicatie-van-de-koude-grond/marketing/2015/03 http://www.beurzenblog.nl/1010/marketing-en-communicatie-van-de-koude-grond/marketing/2015/03#respond Wed, 11 Mar 2015 15:51:57 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=1010 Stel je dit voor: een marathonloper leidt de wedstrijd, houdt 200 meter voor de finish halt, roept woedend “Nu heb ik het écht wel gehad met al dat hollen!” en beent vervolgens kwaad terug naar de startplaats. Gebeurt niet, natuurlijk. Behalve af en toe op een beurs. Heeft er iemand een sterk idee(tje), dat vertaald [...]

The post Marketing en communicatie van de koude grond appeared first on Beurzenblog.

]]>
Click to view slideshow.

Stel je dit voor: een marathonloper leidt de wedstrijd, houdt 200 meter voor de finish halt, roept woedend “Nu heb ik het écht wel gehad met al dat hollen!” en beent vervolgens kwaad terug naar de startplaats.

Gebeurt niet, natuurlijk. Behalve af en toe op een beurs. Heeft er iemand een sterk idee(tje), dat vertaald kan worden naar een deelnameconcept en een communicatieconcept en een presentatieconcept – ik weet het, dat zijn véél concepten samen – maar net de laatste stap die nodig is om écht te overtuigen, wordt overgeslagen en er wordt braafjes teruggekeerd naar de startlijn.

De analogie met de marathonloper drong zich op toen ik langs de stand van Informazout op Batibouw liep. Een korte toelichting…

In België hebben we mazout. Dat is eigenlijk stookolie. Je kunt het onder meer gebruiken om je huis te verwarmen. En we hebben ook een lobbyorganisatie, die het gebruik van mazout voor verwarmingsdoeleinden moet promoten en stimuleren: Informazout. Ze had ook Stookolinfo kunnen heten. Alle fabrikanten die iets met stookolieverwarming te maken hebben, zijn er lid van en dragen financieel bij. Volgens mij ligt daar een deel van het probleem: veel individuen hebben een stem in het kapittel, de ene vindt een bepaald concept een graadje te warm, de andere een tikkeltje te koud. Dat is overigens de reden waarom de deelname- en presentatieconcepten van veel grote organisaties altijd een beetje naar saaiheid neigen.

 

Kamazoutra

Kamazoutra. Dat was het toverwoord voor de exercitie 2015 van Informazout. De verwijzing naar het Indische leerboek over de kunst van de liefde – uit de tweede eeuw overigens – opende perspectieven om op een aantrekkelijke, kernachtige en speelse manier te communiceren over de voordelen van verwarmen met stookolie.

Zoals dat voor een leerboek gebruikelijk is, werden de gebruikersvoordelen in lessen gegoten en met veel tongue in cheek geformuleerd: “Een hoogrendementsketel is hét voorbehoedsmiddel tegen losbandige energiefacturen” (les 5), “Jij bepaalt hoe je betaalt: maandelijks zachtjesaan of jaarlijks één goede beurt.” (les 17), “Laat je leverancier komen op het moment dat de mazoutprijs het meest bevredigend is.” (les 34)… Gniffelt u al? Bij elke les werden aardige visuals gecreëerd van ‘standjes’ tussen een klant en een mazoutleverancier. Gniffelt u nog steeds niet?

Op de landelijke radiozenders waren spotjes te horen waarin het publiek uitgenodigd werd om het zwoele standje van Kamazoutra op Batibouw te komen ontdekken. Twijfelaars werden over de streep getrokken met het bijkomende argument van een gratis ‘mazoutje’ (een drankje met 80 procent pils en 20 procent cola) elke beursdag van 15 uur tot 17 uur op de stand.

 

Pikant detail

Pikant (ha!) detail: Informazout is een landelijke organisatie, dus alle woordspelingen en toespelingen moeten ook in het Frans stand kunnen houden. Gelukkig is dat met Kamazoutra, met de lessen en zelfs met het drankje mazout het geval. Een Franstalige Belg weet wat ‘un mazout’ is, al kan hij een enkele keer een cocktail van cola met anijslikeur verwachten. Op Batibouw werden bierviltjes verspreid met de prikkelende (ha!) vraag ‘Dorst gekregen van al die standjes?’.

Als ik een beurs bezoek, probeer ik dorst (en honger) te vermijden. Ik wil niet dat een glas wijn, een belegd kadetje of een handvol poffertjes mijn oordeel kleurt. Maar ik was natuurlijk wel nieuwsgierig naar hou dat zwoele standje van Informazout, waar wijd en zijd reclame voor gemaakt werd, eruit zou zien.

Op de heenweg – een korte autorit, gelukkig maar – had ik me allerhande voorstellingen gemaakt: zwaar gecapitonneerde wanden met vurig rood velours, weelderig fauteuils om in weg te zakken, schaarse verlichting, wufte dames met een uitnodigende glimlach – ik blijf toch ook beurstrainer, geloof ik – die koket converseren met hun toevallige bezoekers, muziek van een strijkje die uit een verre hoek toe waait… Mocht u eerder dan ik in een harem verzeild raken, dan kunt u alvast even toetsen of het plaatje klopt.

 

Tochtig trekgat

Drie keer ben ik het zwoele standje van Informazout/Kamazoutra voorbijgelopen. En het was wellicht een vierde keer gebeurd als ik niet het (gewone) logo van Informazout had herkend. Uiteindelijk bleek het zwoele standje van Kamazoutra net zo’n tochtig trekgat als het gros van alle andere standen op een beurs: een open ruimte met wat hoge tafels en krukken, hier en daar een stapel folders en brochures, een scherm met een promofilmpje en een handvol standmedewerkers die er niet echt zin in hadden. Een gemiste kans van het zuiverste soort.

De stakeholders en financiers van Informazout willen natuurlijk zoveel mogelijk stookolietanks onder de grond. Dat is hun goede recht. Werd en wordt er binnen de vereniging gediscussieerd over wat nou de beste manier is om dat doel te bereiken? Allicht! Maar door een idee niet helemaal tot in de stand door te ontwikkelen, wordt het hele Kamazoutra-project plotseling marketing en communicatie van de koude grond. De koude grond waar straks al die stookolietanks in moeten…

 

 

The post Marketing en communicatie van de koude grond appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/1010/marketing-en-communicatie-van-de-koude-grond/marketing/2015/03/feed 0 1010
Echt wel een stevig gipsplaatje op Batibouw http://www.beurzenblog.nl/999/echt-wel-een-stevig-gipsplaatje-op-batibouw/beurs-in-beeld/2015/03 http://www.beurzenblog.nl/999/echt-wel-een-stevig-gipsplaatje-op-batibouw/beurs-in-beeld/2015/03#respond Wed, 11 Mar 2015 14:02:07 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=999 Een beurs als Batibouw is een uitstekende gelegenheid om wat dingen aan de praktijk af te toetsen. Het evenement balanceert tussen twee dagen vakbeurs en negen dagen publieksbeurs. Het aanbod is markt dekkend, dus je kunt de prestaties van meerdere fabrikanten met elkaar vergelijken. De jaarlijkse cadans dwingt je om toch minstens af en toe [...]

The post Echt wel een stevig gipsplaatje op Batibouw appeared first on Beurzenblog.

]]>
Een beurs als Batibouw is een uitstekende gelegenheid om wat dingen aan de praktijk af te toetsen. Het evenement balanceert tussen twee dagen vakbeurs en negen dagen publieksbeurs. Het aanbod is markt dekkend, dus je kunt de prestaties van meerdere fabrikanten met elkaar vergelijken. De jaarlijkse cadans dwingt je om toch minstens af en toe met iets nieuws voor de dag te komen. Het prestige van de manifestatie noopt je om een meer dan gemiddelde zorg te besteden aan de presentatie. En, ook mooi: elk jaar nodigt organisator Fisa de exposanten uit om deel te nemen aan de Batibouw Communication Awards.

Op de eerste beursdag wordt een vierkoppige jury, met onder meer schrijver dezes, uitgestuurd om de meest overtuigende beurscommunicatie en de meest beklijvende productpresentaties te selecteren. Best een klus, want soms doen exposanten best wel knappe dingen, zonder naar een award te hengelen. En omgekeerd verdienen sommige bedrijven die wél meedingen, eigenlijk gewoon een trap voor hun kont.

 

Wat is een goede productpresentatie?

Om even filosofisch te gaan: wat is een goede productpresentatie? Is een goede productpresentatie ànders voor een kookfornuis van 15.000 euro, dan voor afvoerbuizen van 2 euro per strekkende meter? Kun je beton optimaal presenteren? En vlokken die gebruikt worden voor spouwmuurisolatie? Of een woonlening? Waterontharders? Geothermische warmtepompen?…

Een goede productpresentatie moet gebruikersvoordelen inzichtelijk maken. Dat is een principe waar niet op af te pingelen valt, ook niet voor wie een dienst aanbiedt. ’t Is vreemd, maar sommige bedrijven geraken met dat principe al in de problemen. Om gebruikersvoordelen inzichtelijk te maken, moet je de bril van de gebruiker opzetten en sommige fabrikanten lukt dat gewoon niet. Het frame knelt, de focus staat niet scherp, het modelletje past niet…

Er is nog een tweede principe: een goede productpresentatie moet op één of andere manier uitnodigen om met het product in interactie te treden. We zijn op een beurs, bezoekers zijn hier met al hun zintuigen aanwezig en als je wilt scoren, moet je ook al die zintuigen prikkelen. Een stand met parket moet naar boenwas ruiken, – of toch minstens naar hout. Natuursteen moet je kunnen aanraken, de gloed van een pelletkachel moet je kunnen voelen, het gezoem van een condensatieketel horen.

 

Paar goede voorbeelden

Batibouw_LDoor

Op de jongste editie van Batibouw waren een paar goede voorbeelden te zien van exposanten die er wel in geslaagd zijn de juiste bril op te zetten en hun producten op een boeiende manier te presenteren. Eén ervan is L-Door, een fabrikant van sectionale poorten, die op de beurs een nieuw model voorstelde dat naadloos aansluit bij de gevel waarin ze ingebouwd worden. Hoe maak je dat inzichtelijk? Door op de stand twee gevels te bouwen, haaks op elkaar, met elk een onzichtbare, sectionale poort. De twee poorten kunnen onafhankelijk van elkaar bediend worden en bieden nu eens een ‘lege’ stand (twee poorten dicht), dan weer een volle stand (twee poorten open) of iets tussenin. Baanbrekend was het niet, hoogtechnologisch evenmin, maar op een druk bezochte Batibouw bleek het wonderwel te werken.

 

Batibouw_Desaegher

“Kom u maar even binnen!”, glimlachte een master of ceremony op de stand van Desaegher Steenfabrieken. Een grote witte pijl op de mouw van zijn jasje wees naar een gordijn waarachter zich klaarblijkelijk iets geheimzinnigs afspeelde. In een verduisterde gang, die achter de stand doorliep, waren een paar dozijn bakstenen uitgestald als waren het kostbare sieraden. Onttrokken aan de blik van andere bezoekers, kwam je al snel in de verleiding om de bakstenen aan te raken, er over te wrijven, wie weet misschien zelfs er aan te ruiken. Als bezoeker kon je zelf de spots op de verschillende soorten bakstenen bedienen en vaststellen dat er zelfs stenen bestaan die in het donker oplichten. Alweer geen rocket science, maar wel bijzonder efficiënt op een beurs waar iedereen eigenlijk niks liever wil dan al die stenen betasten.

 

Visueel attractief statement

Batibouw_Gyproc_habito1Batibouw_Gyproc_habito2Batibouw_Gyproc_habito3

Misschien zijn gipsplaten nog net een tikkeltje saaier dan bakstenen. Ze zijn in elk geval minder kleurrijk. Gyproc lanceerde op Batibouw een nieuw type gipsplaat die sterker en steviger is dan andere gipsplaten. Habito heet het ding, maar het ziet er net zo uit als elke andere gipsplaat.

Om een duidelijk, visueel attractief statement te maken over de gebruikersvoordelen van Habito bouwde Gyproc een metershoge toren in het midden van de stand. Eén zijde werd opengelaten, zodat de bezoeker zelf kon vaststellen dat de hele constructie uit gipsplaat opgetrokken was. Op twee andere zijden werden keukenkastjes bevestigd, volgestouwd met flink uit de kluiten gewassen conservenblikken. Op de vierde zijde werd een klimmuur gemonteerd en op gezette tijden klauterden ervaren klimmers tot hoog in de toren, om daarna de bezoekers uit te dagen hun voorbeeld te volgen. Het leverde een kijkspektakel op, maar vooral ook een duidelijk, overtuigend en makkelijk te assimileren argument dat zo’n Habito echt wel een stevig gipsplaatje is.

 

The post Echt wel een stevig gipsplaatje op Batibouw appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/999/echt-wel-een-stevig-gipsplaatje-op-batibouw/beurs-in-beeld/2015/03/feed 0 999
Messe Frankfurt eist woekertarieven voor beursfotografie http://www.beurzenblog.nl/997/messe-frankfurt-eist-woekertarieven-voor-beursfotografie/opinie/2015/03 http://www.beurzenblog.nl/997/messe-frankfurt-eist-woekertarieven-voor-beursfotografie/opinie/2015/03#respond Mon, 09 Mar 2015 21:05:11 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=997 Messe Frankfurt heeft recent een nieuwe maatregel ingesteld bij twee van haar beurzen. Als exposanten hun stand na sluitingstijd van de beurs ISH of Light & Building laten fotograferen, brengt Messe Frankfurt hun maar liefst € 450,- in rekening. Dit is ook het geval als een standbouwer of ontwerper een fotografie-opdracht geeft. Verantwoordelijk Manager Stefan [...]

The post Messe Frankfurt eist woekertarieven voor beursfotografie appeared first on Beurzenblog.

]]>
Messe Frankfurt heeft recent een nieuwe maatregel ingesteld bij twee van haar beurzen. Als exposanten hun stand na sluitingstijd van de beurs ISH of Light & Building laten fotograferen, brengt Messe Frankfurt hun maar liefst € 450,- in rekening. Dit is ook het geval als een standbouwer of ontwerper een fotografie-opdracht geeft. Verantwoordelijk Manager Stefan Seitz van de Messe heeft deze maatregel recentelijk ingevoerd.

Anja Peukert van Messe Frankfurt legt uit dat dit is om de ‘enorme kosten te dekken van nachtelijke beveiliging, brandweer, verpleegkundigen, en de verlichting’. En ja, dat geldt desgevraagd ook voor een standje van 16 m2 wat om 18.15 uur gefotografeerd wordt.

Merkwaardig genoeg hoeven exposanten niet te betalen als hun standbouwer ‘s nachts komt werken. De maatregel betreft uitsluitend fotografen en videoteams. Waarom staat de brandweer dan wel kosteloos klaar voor standbouwers? Gelukkig is dat ook overal elders het geval, maar hier heeft Messe Frankfurt geen antwoord op.

En wat dan met de standparty’s na afloop van een drukke beursdag? Dat kan, maar maak het niet te laat; exposanten mogen zonder extra kosten een standparty houden (tot 22.00 uur), maar zodra er van die bijeenkomst ook maar één foto gemaakt wordt, rinkelt de kassa bij de Messe!

The post Messe Frankfurt eist woekertarieven voor beursfotografie appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/997/messe-frankfurt-eist-woekertarieven-voor-beursfotografie/opinie/2015/03/feed 0 997
Bustech Rosmalen: volle conferentie, lege beursvloer http://www.beurzenblog.nl/973/bustech-rosmalen-volle-conferentie-lege-beursvloer/beurs-in-beeld/2014/12 http://www.beurzenblog.nl/973/bustech-rosmalen-volle-conferentie-lege-beursvloer/beurs-in-beeld/2014/12#respond Wed, 17 Dec 2014 11:25:25 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=973 Begin november stond het Autotron in Rosmalen in het teken van milieuvriendelijk busvervoer, met de tweede editie van Bustech, een conferentie met vakbeurs over innovatie in het (openbaar) busvervoer, waarin de komende 30 jaar een sterke reductie in de CO2-uitstoot moet gaan plaatsvinden. Organisator Europoint hield twee jaar terug hetzelfde evenement in Vijfhuizen, maar deze [...]

The post Bustech Rosmalen: volle conferentie, lege beursvloer appeared first on Beurzenblog.

]]>

Begin november stond het Autotron in Rosmalen in het teken van milieuvriendelijk busvervoer, met de tweede editie van Bustech, een conferentie met vakbeurs over innovatie in het (openbaar) busvervoer, waarin de komende 30 jaar een sterke reductie in de CO2-uitstoot moet gaan plaatsvinden.

Organisator Europoint hield twee jaar terug hetzelfde evenement in Vijfhuizen, maar deze keer werd voor Brabant gekozen, de bakermat van een aantal busfabrikanten, bus-importeurs en toeleveringsbedrijven voor deze sector. Daarbij kwam het mooi van pas dat de Provincie Noord-Brabant naar eigen zeggen ‘high tech automotive hoog op de agenda heeft staan’. Dat resulteerde in een Brabants netwerkplein op de beurs, waar de provincie met Automotive Campus, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en Brainport Development samen met 9 exposanten zich presenteerde. Van de overige exposanten hadden er een paar een eigen stand en een viertal bedrijven was met een eigen bus het Autotron binnengereden, aangevuld met een tapijttegelvloer, tafeltje en banner. Prominent in het zicht stond dan ook een Brabantse bus van het eveneens in Brabant gevestigde Volvo Bus Nederland. En dat bleek bij een kleine rondvraag dan ook de enige exposant die tevreden zijn verzamelde visitekaartjes kon tellen.

 

Flink gemopperd

Want op de beursvloer van Bustech Rosmalen werd op de tweede dag ’s middags voor het einde van de beurs flink gemopperd. Het aantal bezoekers wat door de organisatie aan het einde van de eerste dag aan de exposanten werd meegedeeld (300) was hier mede debet aan. Een exposant met complete stand en een speciaal uit het buitenland overgekomen bus: “Als ik daar (wijzend op de garderobe) deze morgen acht jassen zie hangen, waarvan drie van ons, dan moeten ze ons niet vertellen dat er 300 bezoekers zijn geweest.”

Europoint beursmanager Rob Vos legt uit dat de beurs een bijkomend evenement is bij het congres. “De top van de mensen die erover (de aanbestedende overheden, RED) gaan, was aanwezig. We willen hen een totaalconcept aanbieden en als onderdeel daarvan een overzicht van leveranciers presenteren.”

Waarom enkele grote spelers na de deelname aan de eerste Bustech nu niet als exposant deelnam, is hem niet bekend, maar zou te maken kunnen hebben met de huidige aanbestedingen in de OV-markt, stelt hij. En wat de kleinere exposanten betreft meldt Vos dat die vermoedelijk proberen te profiteren van de aanwezigheid van de totaalleveranciers, maar dat het congrespubliek hoofdzakelijk is geïnteresseerd in de totaalconcepten die op de beursvloer aanwezig waren

 

Klinkende namen

Het congres was volgens organisator Marieke Bouman van Europoint een succes, met klinkende namen uit de sector als dagvoorzitters Marijke van Haaren (voorzitter Stichting Zero Emissie Busvervoer) en Robert Goevaers (secretaris Platform Duurzaam Vervoer), met ook een key-note van Ruud van Heugten, gedeputeerde Provincie Brabant.

Tussen het ochtendprogramma en de paneldiscussies ’s middags stond ‘lunch en beursbezoek’ op het programma, maar dat laatste wilde dus niet goed lukken. De organisatie telde 688 bezoekers over 2 dagen, inclusief de 155 conferentiedeelnemers. De achterzijde van de catalogus meldt ‘Graag tot ziens in november 2016’ , maar het is nu de vraag of er naast het volgende congres ook weer een beurs zal zijn. Bedrijven in innovatieve technologie voor bussen in het openbaar vervoer zijn niet talrijk, en van de vorige editie in Vijfhuizen bleken slechts vijf exposanten naar Rosmalen te zijn gekomen.

 

The post Bustech Rosmalen: volle conferentie, lege beursvloer appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/973/bustech-rosmalen-volle-conferentie-lege-beursvloer/beurs-in-beeld/2014/12/feed 0 973
Succesvolle eerste editie van het WOW! inspiratie event http://www.beurzenblog.nl/984/succesvolle-eerste-editie-van-het-wow-inspiratie-event/branchebijeenkomst/2014/11 http://www.beurzenblog.nl/984/succesvolle-eerste-editie-van-het-wow-inspiratie-event/branchebijeenkomst/2014/11#comments Fri, 28 Nov 2014 10:47:39 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=984   Tausch brand sensations ontving haar relaties op donderdag 27 november in Schijndel voor het eerste WOW! Inspiratie event. Wat oorspronkelijk was bedacht als een open huis, groeide door medewerking van een twintigtal partners uit tot een heus relatie-evenement. Zo’n 200 genodigden kwamen langs en zagen een door JMT en Van Straaten stijlvol ingerichte ruimte, [...]

The post Succesvolle eerste editie van het WOW! inspiratie event appeared first on Beurzenblog.

]]>

 

Tausch brand sensations ontving haar relaties op donderdag 27 november in Schijndel voor het eerste WOW! Inspiratie event. Wat oorspronkelijk was bedacht als een open huis, groeide door medewerking van een twintigtal partners uit tot een heus relatie-evenement. Zo’n 200 genodigden kwamen langs en zagen een door JMT en Van Straaten stijlvol ingerichte ruimte, waar aanbieders hun veelal vernieuwende ideeën, producten of diensten toonden. Daarnaast werden zij verwend door de originele en uitdagende catering van Roem, met op de achtergrond de klanken van Touch-DJ.

De entree was uitdagend door de interactieve lichtprojectie van Mansveld. Eenmaal binnen liet Myler Media de bezoekers kennis maken met Google glass en toonde 38 Productions haar drone die het bedrijf inzet voor video-producties voor onder meer bedrijven en organisatoren. Advies kon onder meer worden ingewonnen bij Smart Nose geurmarketing, conceptmaker Hans van de Schoot, Sales & Pepper trainingen, kleurenspecialist Bruyninckx Designers en de animatie-specialisten van Creative Beards.

 

 

The post Succesvolle eerste editie van het WOW! inspiratie event appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/984/succesvolle-eerste-editie-van-het-wow-inspiratie-event/branchebijeenkomst/2014/11/feed 1 984
BaselWorld 2014: Complete stad binnen een beurshal http://www.beurzenblog.nl/933/baselworld-2014-complete-stad-binnen-een-beurshal/beurs-in-beeld/2014/04 http://www.beurzenblog.nl/933/baselworld-2014-complete-stad-binnen-een-beurshal/beurs-in-beeld/2014/04#respond Thu, 10 Apr 2014 12:11:27 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=933 Op 3 april sloot BaselWorld 2014 haar deuren. De jaarlijkse internationale horloge- en juwelenbeurs trok in 8 dagen zo’n 150.000 mensen (waaronder 1.500 exposanten en meer dan 1.000 journalisten) uit deze luxe branche, vanuit alle continenten naar Messe Basel. Het vergde 6 weken, zo’n 20.000 medewerkers en tienduizenden ton aan staal, hout, kunststof, glas, kabels [...]

The post BaselWorld 2014: Complete stad binnen een beurshal appeared first on Beurzenblog.

]]>
Op 3 april sloot BaselWorld 2014 haar deuren. De jaarlijkse internationale horloge- en juwelenbeurs trok in 8 dagen zo’n 150.000 mensen (waaronder 1.500 exposanten en meer dan 1.000 journalisten) uit deze luxe branche, vanuit alle continenten naar Messe Basel.

Het vergde 6 weken, zo’n 20.000 medewerkers en tienduizenden ton aan staal, hout, kunststof, glas, kabels en andere materialen  om deze ‘stad binnen een beurshal’ te realiseren.

Een zelfvoorzienende stad met hoogbouw warenhuizen die de ’s werelds toonaangevende winkelstraten in de schaduw zetten.

foto’s: BaselWorld

The post BaselWorld 2014: Complete stad binnen een beurshal appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/933/baselworld-2014-complete-stad-binnen-een-beurshal/beurs-in-beeld/2014/04/feed 0 933
Standbouwers houden het spannend op Euroshop http://www.beurzenblog.nl/905/standbouwers-houden-het-spannend-op-euroshop/beurs-in-beeld/2014/02 http://www.beurzenblog.nl/905/standbouwers-houden-het-spannend-op-euroshop/beurs-in-beeld/2014/02#respond Fri, 28 Feb 2014 15:15:15 +0000 http://www.beurzenblog.nl/?p=905 De Europese retailvakbeurs Euroshop liet opvallend veel stands zien met uitsnedes, doorkijkjes en vitrages. Geen dichte doos, maar ook geen open stand. Bezoekers moesten hun best doen om binnen te kijken en te komen. Anderzijds werden ze toch niet buitengesloten.

The post Standbouwers houden het spannend op Euroshop appeared first on Beurzenblog.

]]>
De Europese retailvakbeurs Euroshop liet opvallend veel stands zien met uitsnedes, doorkijkjes en vitrages. Geen dichte doos, maar ook geen open stand. Bezoekers moesten hun best doen om binnen te kijken en te komen. Anderzijds werden ze toch niet buitengesloten.

The post Standbouwers houden het spannend op Euroshop appeared first on Beurzenblog.

]]>
http://www.beurzenblog.nl/905/standbouwers-houden-het-spannend-op-euroshop/beurs-in-beeld/2014/02/feed 0 905